Medical Taping

Medical Taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting. 

 

Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is daarmee een aanvullende behandeling op andere behandelingen.

Spieren zij niet alleen belangrijk voor de beweging. Je spieren hebben een bepalende rol in de bloed- en lymfecirculatie en een grote rol bij het regelen van je lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren kan dat dus een scala aan klachten en aandoeningen geven.

Medical Taping w Den Haag

De PinoTape die we gebruiken heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor vormt de tape een soort tweede huid.

 

Deze tape kan nat worden zonder zijn functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kun je daardoor probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten.

Medical Taping Naaldwijk, Medical Taping Den Haag, Medical Taping Holandia

Wanneer is medical taping geschikt?

Medical taping is in verschillende situaties aan te raden. Het is een uitstekende manier om slappe spieren op spanning te brengen en overspannen spieren de nodige rust te geven. Bij sportblessures waarbij vochtophoping of ontstekingen optreed kan tapen verlichting bieden. Medical taping is aan te raden bij klachten zoals:

Ook ter ondersteuning kan medical taping uitkomst bieden. Vele sporters tapen bijvoorbeeld hun enkel of knie om deze van meer steun te voorzien. Daarnaast vermindert medical taping pijn kan en het kan het de bloedcirculatie en lymfeafvoer herstellen. Verder biedt tapen nog andere voordelen zoals:

Voordelen medical taping:

Hoe wordt medical taping toegepast?

Het is niet aan te raden om bodylotion te smeren op de plaats waar je getapet wordt. Verder is het prettig als de plek haarvrij is zodat de tape beter blijft zitten. De aangebrachte tape kun je gerust een aantal dagen laten zitten. Doordat de tape anti-allergisch en ventilerend is, kun je er gewoon mee douchen. Bij het verwijderen van de tape is het aan te raden om deze eerst nat te maken.


Medical taping bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) dat 84% van de cliënten aanzienlijke verlichting heeft van hooikoortsklachten door Medical Taping toe te passen. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die medical taping heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel. 

Medical Taping in Naaldwijk

De resultaten van de Medical Taping toepassing bij hooikoortsklachten zijn erg positief. Dat is fijn voor de 4 miljoen Nederlanders met hooikoortsklachten; circa 20% van de bevolking heeft er last van. 


Meestal beginnen de klachten in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Een verstopte neus/loopneus en niesbuien worden door mensen met hooikoortsklachten genoemd als meest irritante symptomen. Ook jeukende c.q. rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Het kan zelfs voorkomen dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut?

Maak gemakkelijk en snel online een afspraak met de fysiotherapeut bij Fysiotherapie WeMove via onderstaande knop. 

Contact en locaties

Tel: (070) 360 47 86
E-mail: info@fysiowemove.nl

Tel: (070) 366 87 21
E-mail: info@fysiowemove.nl

Tel: (06) 21 90 34 83
E-mail: nina@fysiowemove.nl
Tel: (06) 48 15 65 47
E-mail: asia@fysiowemove.nl