Shock Wave

Shock Wave Den Haag

Shock Wave

Heb jij last van chronische pijn zoals hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? Waarschijnlijk heb je dan ook al van alles geprobeerd om van de aandoening af te komen. Was jouw pijn kort verminderd, maar nu helaas teruggekeerd of misschien nog wel erger geworden? In dit geval is shockwave therapie een mogelijke oplossing voor jou. 

shockwave naaldwijk, shockwave haga, shockwave den haag, shockwave thomsonplein, shockwavewarmond, shockwavewestland, shockwave bollenstreek, shockwavewateringen

Wat is shockwave therapie?

Tijdens een shockwave behandeling, wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven. Je fysiotherapeut bedient een apparaat waar deze geluidsgolven uit komen. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Vervolgens verbeteren de geluidsgolven de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied, waardoor jouw pijn afneemt. Zo wordt jouw lichaam gestimuleerd de blessure zelf te genezen.  Shockwave therapie is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures. Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen, waardoor de pijn afneemt.

De shockwave behandeling

De fysiotherapeut start de behandeling met het onderzoeken van jouw klachten. Dit wordt vaak gedaan in combinatie met een echografisch apparaat. Als de locatie is onderzocht en de locatie duidelijk is, wordt er op het te behandelen lichaamsdeel vervolgens wat gel aan aangebracht. Deze gel helpt om de geluidsgolven beter over te brengen. De fysiotherapeut richt de golven via een behandelkop op het blessuregebied. Per behandeling duurt dit ongeveer 5 tot 10 minuten.

 

Soms vindt de behandeling plaats op één lichaamslocatie, maar er kan ook een groter gebied behandeld worden. De fysiotherapeut verandert tijdens de behandeling de frequentie en de intensiteit van de golven. De behandeling kan pijn doen, maar de behandelend fysiotherapeut houdt altijd rekening met je blessure en pijnbeleving. Bij iedere stap wordt duidelijk uitgelegd waarom die wordt uitgevoerd. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit ongeveer rustperiode van 7 tot 10 dagen. 

Voor wie is shockwave therapie?

De fysiotherapeut kan shockwave inzetten bij de volgende aandoeningen:

Shock Wave Naaldwijk

De voordelen van shockwave

Binnen onze praktijken wordt de shockwave behandeling verzorgd door Nina Malanowska, Kasia Kopczewska en Peter Vonk.

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut?

Maak gemakkelijk en snel online een afspraak met de fysiotherapeut bij Fysiotherapie WeMove via onderstaande knop. 

Contact en locaties

Tel: (070) 360 47 86
E-mail: info@fysiowemove.nl

Tel: (070) 366 87 21
E-mail: info@fysiowemove.nl

Tel: (06) 21 90 34 83
E-mail: nina@fysiowemove.nl
Tel: (06) 48 15 65 47
E-mail: asia@fysiowemove.nl